Fery Vanhemelryck’s blog

Totaal rookverbod op school

Posted by Fery Vanhemelryck op 7 maart 2008

Een goede zaak voor de gezondheid van de jonge kinderen op de Vlaamse scholen. Ook voor de rokers zelf lijkt mij dit een goede zaak. Zij zullen waarschijnlijk minder roken en een aantal onder hen zal uiteindelijk volledig stoppen. Tientallen levens gered door de vlor. Ik vraag me af of het ook in hogescholen en universiteiten zal gelden.

Vanaf 1 september geldt op alle Vlaamse scholen een totaal rookverbod. Voor leerlingen, uiteraard, maar voortaan ook voor leerkrachten, ouders en alle andere personen die op de speelplaats of in de schoolgebouwen komen.

Een aparte rokerskamer voor leerkrachten mag niet meer. En zelfs tijdens educatieve uitstapjes of langere schoolreizen mag niet meer gerookt worden.

Het rookverbod geldt van half zeven ’s morgens tot half zeven ’s avonds. Leraars die willen roken, zullen voortaan tot na hun dagtaak moeten wachten of de schoolgebouwen moeten verlaten.

Verstrenging
De verstrenging is begin vorig jaar door de Vlaamse Onderwijsraad eenparig aanbevolen en door de minister van Onderwijs, Frank Vandenbroucke (sp.a), en zijn toenmalige collega van Welzijn Inge Vervotte (CD&V) overgenomen.

Vlaams parlementslid Anissa Temsamani (sp.a) heeft het strikte rookverbod nu in een voorstel van decreet gegoten, dat binnenkort in het Vlaams Parlement wordt goedgekeurd. (belga/mvdb)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: