Fery Vanhemelryck’s blog

Gent

Posted by Fery Vanhemelryck op 20 maart 2008

Maandag ging ik rechtstreeks na mijn stage op het studiecentrum voor kernenergie naar Gent voor een vergadering met vertegenwoordigers van de vijf associatiestudentenraden. In Antwerpen Berchem kwam ik Bart en Koen tegen, twee collega-VVS’ers. De rit naar Gent werd dus in aangenaam gezelschap doorgebracht en we konden elkaars standpunten voor in Gent al eens aftoetsen.

We kwamen samen om na te denken over associatievertegenwoordiging binnen VVS. [Een associatie is een samenwerkingsverband tussen een universiteit en 1 of meerdere hogescholen] In de standaard stond vandaag nog een interessant artikel over de associaties. Op dit moment bestaat VVS uit de Vlaamse studentenraden van de hogescholen en universiteiten.

Het was de allereerste keer dat alle vijf associatiestudentenraden samenkwamen. Na de kennismaking tussen de verschillende stuvers en de voorstelling van de werking van de eigen associatiestudentenraad werden de standpunten toegelicht en konden er vragen gesteld worden. Gast en Stal, de grote associatiestudentenraden zouden graag ook rechtstreeks inspraak krijgen in VVS. De drie kleintjes vinden dit nu nog niet echt nodig, asra wilt wel dat de associatiestura’s beter ondersteund en betrokken worden bij de werking van VVS. Na enkele uren discussiëren kwamen we tot de conclusie dat er geen meerderheid te vinden was voor grote veranderingen zoals de stal het zag. Wel kwamen we tot de consensus dat de associatiestura’s meer betrokken willen worden bij VVS en dat er een aantal stura’s graag ondersteuning en vorming willen van VVS. Het was een leuke constructieve vergadering zonder ruzie maar met interessante discussies.

Na de vergadering was mijn laatste trein al vertrokken richting Limburg. Het is toch absurd dat je na 22u00 niet meer vanuit een provinciehoofdstad in een andere provinciehoofdstad kan geraken met het openbaar vervoer! Gelukkig heeft Limburg geen monopolie op gastvrijheid en bestaat er ook zoiets als oost-Vlaamse gastvrijheid. Ik kon onmiddellijk terecht bij Ward Poelmans, de voorzitter van VVS. We zijn dan met een 15-tal stuvers iets gaan drinken in Gent.Nadat de Antwerpenaren, Brusselaren en Leuvenaren huiswaarts gekeerd waren gingen we op Korneels kot een flesje wijn drinken. (Ik was er in geslaagd om een lege fles uit de kast op de voet van mijn wijnglas te laten vallen, vreemd genoeg brak enkel de voet er af en was het glas nog perfect bruikbaar. Nogmaals mijn excuses Korneel, vooral omdat je er de ochtend nadien nog ingetrapt bent :-) )

Nadien zochten we nog een cafeetje op om rustig iets te drinken. De beroepsmisvorming bleef bijna de hele nacht aanslepen. Er werd gediscussieerd over studentenparticipatie, rationalisatie, de kwaliteit van het onderwijs, de opvolging volgend jaar als de huidige generatie stuvers is afgestudeerd en veel meer. We hebben ons uiteraard ook goed geamuseerd zoals het studenten beaamt. Korneel en ik sloten de avond af met frietjes van de gouden saté, blijkbaar een monument in Gent. Bij aankomst op het kot van Ward lag de standaard op de trap, na even het interessante dossier over het hoger onderwijs te lezen ben ik wijselijk gaan slapen. Om 13u was ik terug in Hasselt, nog mooi op tijd om naar de les veiligheid van 13u50 te gaan. Het labo Kernfysica in de voormiddag was weggevallen aangezien we dit al op de opendeurdag hadden gedaan.

Advertenties

2 Reacties to “Gent”

  1. hannel said

    De Xios zonder Fery is als België zonder frietjes !! ;)

  2. Of Fery zonder alcohol… :-)
    Meer Limburg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: