Fery Vanhemelryck’s blog

I remember landing under sniper fire

Posted by Fery Vanhemelryck op 26 maart 2008

Straf, zo kunnen liegen. Twintig jaar geleden ging dat misschien nog eenvoudiger, maar tegenwoordig met digitale archieven en het internet kom je daar niet zo gauw mee weg. Hillary Clinton beweerde (al lachend) dat ze bij haar bezoek aan Bosnië beschoten werd en dat er geen ontvangstcomité was. Blijkbaar klopte daar niets van. Ik vind het ook vreemd dat ze daarbij lacht. Als je terugdenkt aan hoe je beschoten werd lach je toch niet. Dit lijkt mij ook niet aangenaam voor mensen die wel echt gevaar hebben gelopen in die oorlog (of eender welke oorlog). Mijn stem zou nog steeds naar Obama gaan.

In de VS is Democratisch presidentskandidate Hillary Clinton onder druk geraakt omwille van fout gebleken uitspraken over een bezoek in 1996 aan Bosnië.

Onlangs zei de vroegere first lady dat zij toen bij aankomst in het door de oorlog geteisterde Tuzla door sluipschutters was beschoten en met het hoofd omlaag over de tarmac diende te rennen.

Daarop vertoonde de omroep CBS beelden van die aankomst. Er was te zien hoe Hillary samen met haar dochter Chelsea lachend uit het vliegtuig tevoorschijn kwam en dat er een officiële begroetingsceremonie was, door functionarissen en een kind. Daarna zei Clinton dat ze zich had “versproken”. Ze legde uit dat haar was gezegd dat er “gevaar voor scherpschutters” was.

Een woordvoerder van haar Democratische rivaal voor het Witte Huis, Barack Obama, noemde de uitlatingen van de senator uit New York als een nieuwe poging om haar politieke rol als toenmalige presidentsvrouwe sterker voor te stellen dan die eigenlijk was.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: