Fery Vanhemelryck’s blog

Roeiwedstrijd Portus Ganda

Posted by Fery Vanhemelryck op 11 april 2008

Gisteren zijn we met het XIOS Roeiteam gaan roeien in Gent. We hadden een meisje tekort dus deed Fien van de UH ook mee. Het was een leuke ervaring. Ondanks het feit dat we zwaar verloren hebben :-)
Stijn en Els hadden nog nooit met twee riemen geroeid. Bij mij en Fien was het minstens twee jaar geleden.
We kregen een zeer oude boot die niet in al te beste staat was. Ze dreef en lekte maar een klein beetje :-)
We werden zeer goed ontvangen door Bram van studentenroeien Gent. We kregen onmiddellijk water voor in de boot en bonnetjes om nadien een pintje te drinken. (dat krijgen wij op de Hasselt studentenregatta zelfs niet!!!)
We konden ons omkleden in de groepskleedkamer van het zwembad, het was daar lekker warm. Nog zoiets dat er op onze regatta niet is :-)

We moesten onze boot nog riggeren (alles aan de boot vastmaken zodat je kan roeien). We waren maar net op tijd klaar omdat we weinig materiaal hadden, van boot moesten wisselen en doordat we eerst de verkeerde riggers hadden gekregen. Eén stoeltje paste ook niet in de rails van die boot, dat was niet zo handig. Nadat we de boot in het water hadden gelegd moesten we onmiddellijk naar de start voor de eerste wedstrijd. Stijn en Els hadden voor hun eerste wedstrijd met koppelroeien nog geen 200 meter geroeid, zonder overdrijven!

Dat we niet zouden winnen lag dus voor de hand. We kwamen een heel stuk na de andere ploegen aan door de vele fouten. Het is toch een heel verschil met twee of een riemen roeien. Bij Fien en mij ging het roeien redelijk goed. Niet vlot genoeg om daar een wedstrijd te winnen, maar we maakten toch veel minder fouten. Door onze geweldige underdogpositie hadden we toch heel wat supporters. Alle Limburgers supporterden voor ons en ook heel wat Gentenaren vonden ons sympathiek omdat we meededen :-)
Na vier wedstrijden was het gedaan, we brachten onze geleende boot terug en kregen nog een beker. exact dezelfde als de eerste van onze categorie, alleen met een ander plaatje. op het einde van de avond had ik nog even de beker van de winnaars gepikt, maar ik heb hem braafje teruggegeven. Na de bekeruitreiking werden we uitgenodigd in de vipbar samen met de roeiers van oxford, cambridge, Gent, leiden en Brussel. Het was daar een leuke bedoening. We hebben de rector van de UGent uitgenodigd voor onze regatta, hij ging proberen af te komen. Daarna heb ik nog een praatje gemaakt over de verkiezingen van de RVB van de UGent die ik als studentenvertegenwoordiger met veel interesse gevolgd heb. Hij was verbaasd dat een Limburgse roeier de kandidaten en verkozenen en een aantal van de huidige rvb-studenten kende. Ook de redactrices van Schamper waren zeer verbaasd dat ik hun studententijdschrift regelmatig lees. We kregen ook nog wat T-shirts en prulleraria van de UGent. Toffe mensen die Gentenaren!

De wedstrijd waar wij aan meededen werd gewonnen door de ploeg van de Gent. De wedstrijden van de achten werden gewonnen door de studentenploeg van Gent. Voor Oxford en Cambridge eindigen, je moet het maar kunnen. Maar ik denk niet dat het de beste ploegen waren van Oxford en Cambridge. De mensen van studentenroeien Gent waren dus zeer blij met hun successen op de eerste editie van de Gentse Portus Ganda roeiwedstrijd. Limburgse roeiers gaan ze daar toch niet snel in dubbelvier terugzien :-) een vier met puntroeien zien we wel zitten.

In de pers:
Advertenties

Eén reactie to “Roeiwedstrijd Portus Ganda”

  1. stijnbaert said

    Tis toch echt wel één van de schoonste plaatsen op de wereld he, Portus Ganda. Kunt ge u voorstellen dat ge daar, aan de overkant van Van Eyck met uw vriendin naar de sterren ligt te kijken, op een fraaie zomernacht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: