Fery Vanhemelryck’s blog

interview uit het belang van Limburg

Posted by Fery Vanhemelryck op 17 april 2008

Een interview uit het belang van Limburg naar aanleiding van de regatta. Er staan wel nog een aantal foutjes in, die heb ik hieronder dan ook verbeterd.

Xios-kapitein Fery Vanhemelryck roeit woensdag zijn vijfde regatta op rij. Ook teamgenote Conny Poedts maakt dan haar kwintet vol. “Tja, daarvoor moet je natuurlijk een jaartje extra geduld hebben”, lacht Ferry.


Fery heeft de Hasselt Student Regatta zien ontstaan. “Toen was het echt heel amateuristisch, vergeleken met nu. We trainden op vrijdagnamiddag, en omdat er dan nog boten op het Albertkanaal waren, roeiden we twee keer de kanaalkom op en af en dat was het. Nu staan we er elke zondag, dikwijls de hele dag en varen we minstens twee keer heen en terug tot voorbij de brug van Stokrooi-centrum. We hebben nu ook veel betere en eigen boten, en vooral meer ervaring. Want het heeft echt lang geduurd voordat we konden roeien. Vroeger selecteerden we ook op pure kracht, nu is techniek veel meer aan de orde. Langere slagen maken is beter dan het kanaal omploegen. Daar letten we op.”

Respect
“Het is opvallend dat heel veel studenten ons nu weer komen aanspreken over de regatta. Na een aarzelende start kregen we bij de tweede organisatie de kandidaten niet geteld. Nadien is dat aantal weer terug gezakt tot normale proporties. We krijgen wel meer respect dan vroeger. De regatta is inmiddels ingecalculeerd in het programma van het schooljaar, en alle scholen sluiten die dag om 15.30 uur om te komen supporteren.”

Prono
“Het doel is winnen, en dat hebben we al gedaan tijdens een soort oefenwedstrijd in Wijnegem – waar de UH wel afwezig was. De KHLim is beduidend sterker dan vorig jaar, en ook de PHL is beter dan anders. Maar onze ploeg, met amper 2 LO-studenten, is beter. We gaan voor goud met een pak ervaring aan boord. Amper drie roeiers hebben nooit eerder de regatta gevaren.” correctie : (Ik denk dat het tussen ons en de UHasselt zal gaan voor de eerste plaats. Veel mensen denken dat ons roeiteam volledig bestaat uit studenten lichamelijke opvoeding, maar dit is al een tijdje niet meer waar. Dit jaar zijn slechts twee van onze roeiers LO’ers. )
De supportersactie gaat niet door vandaag, de strandlakens waren nog niet klaar. De promoactie is op maandag. Van 8-9u op de xios Diepenbeek en van 12 tot 13u op de campus Hasselt. Toch straf dat ze dat bij het belang niet weten…

Supportersactie
Vandaag start aan de XIOS-Hogeschool de supportersactie. Het stadsbestuur, Het Belang van Limburg, brouwerij Alken-Maes en Tobasco zorgen voor een gadget: een strandlaken, een regatta t-shirt, een blikje bier en een handige tas, in ruil voor de bon uit deze krant. De promowagen staat van 8 tot 9 uur aan de XIOS-gebouwen H op de Campus Diepenbeek en van 12 tot 13.30 uur in de Vildersstraat 5.
Vrijdag bezoekt de promowagen de Katholieke Hogeschool Limburg: tussen 8 en 9 op de campus Diepenbeek en aan de afdeling Media en design in Genk, van 10 tot 11 op de campus Hemelrijk in de Maastrichterstraat, en van 12 tot 13 uur op de campus Oude Luikerbaan 79.

Advertenties

Eén reactie to “interview uit het belang van Limburg”

  1. hannel said

    Veel succes woensdag !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: