Fery Vanhemelryck’s blog

Horeca rookvrij

Posted by Fery Vanhemelryck op 26 mei 2008

Ik heb de petitie reeds getekend, en u? Zou het niet heerlijk zijn om op café te kunnen gaan zonder die hinderlijke rook. Ik ben nog altijd elke keer dolgelukkig als ik een restaurant binnen wandel dat naar eten ruikt ipv tweedehands rook.

De Nationale Coalitie tegen Tabak heeft een petitie gelanceerd om de Belgische politici te overhalen nog in 2008 de horeca volledig rookvrij te maken. Via een affichecampagne roept de coalitie geïnteresseerden op de petitie te ondertekenen op de website www.stop.be.

“Niet wachten”
“In tegenstelling tot drie jaar geleden zijn de meeste politieke partijen in België vandaag te vinden voor een totaal rookverbod in de ganse horeca. Maar om te verhinderen dat een wetswijziging wordt uitgesteld tot het einde van de legislatuur, doen we nu een oproep om een en ander snel te regelen. Talrijke wetenschappelijke onderzoeken en voorbeelden uit het buitenland tonen aan dat er geen reden is om te wachten”, zegt Luk Joossens, woordvoerder van de Nationale Coalitie tegen Tabak.

Buitenland
Passief roken veroorzaakt in Europa jaarlijks zowat 80.000 doden, waarvan meer dan 2.100 in België. “In 13 van de 27 Europese landen is de horeca al volledig rookvrij. Nederland wordt daar vanaf juli 2008 aan toegevoegd”, zegt Joossens. Volgens hem is er in geen enkel land waar een rookvrije wetgeving werd doorgevoerd, een negatief effect vastgesteld op de omzet van de horecasector.

Advertenties

2 Reacties to “Horeca rookvrij”

  1. […] op 2 juni 2008 Onderstaand artikel komt uit de morgen van 30 mei. In navolging van mijn blogpost over rookvrije horeca wil ik dit er graag nog aan toevoegen. een kleine twaalfduizend rokers minder, elk jaar opnieuw! […]

  2. Het is nog maar even en dan is het inderdaad overal rookvrij. Ben benieuwd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: