Fery Vanhemelryck’s blog

Voor de kunstliefhebbers

Posted by Fery Vanhemelryck op 29 mei 2008

Een nieuwe extra voor Mozilla Firefox heeft invulling gevonden voor de lege ruimtes die de bannerblocker AdBlock Plus achterlaat als hij zijn werk doet. Add-Art verandert de openbronbrowser in een kunstgalerie door opkomende artiesten hun werken hier te laten tentoonstellen.

Add-Art is een initiatief van het openbronbureau Anti Advertising Agency (AAA), dat strijdt tegen opdringerige reclame in de openbare ruimte. Normaal demonstreert het tegen reusachtige reclameposters en schreeuwerige billboards. Maar omdat ook browsers steeds voller hangen met reclame-uitingen, wil de protestclub zich hier laten gelden.

Curatoren die zich vrijwillig aanmelden kunnen vijf tot acht artiesten aanmelden, wiens werken twee weken lang de webpagina’s zullen bevolken. De kunstenaars kunnen aangeven of ze op een specifieke website te zien willen zijn. Ze krijgen hun eigen paginaruimte, zodat werken van verschillende eigenaren niet door elkaar hangen.

AdBlock-Plus
De add-on werkt samen met AdBlock Plus, een Firefox-extensie die volgens het Anti Advertising Agency al meer dan acht miljoen keer is gedownload. Deze software specialiseert zich in het blokkeren van reclame op lijsten met websites die vrijwilligers bijhouden. AdBlock Plus-gebruikers kunnen vervolgens zelf bepalen welke sites ze het liefst willen strippen.“Gezien de overweldigende populariteit van advertentieblockers, zou Add-Art met vijf procent van de bestaande gebruikers al honderdduizenden mensen trekken”, zegt Steve Lambert van AAA.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: