Fery Vanhemelryck’s blog

Top gear op canvas

Posted by Fery Vanhemelryck op 2 juni 2008

Vanavond is het dan eindelijk zo ver. Voor de eerste keer ooit wordt Top Gear uitgezonden op een Vlaamse televisiezender. Dankzij mijn broer ben ik fan geworden van Top Gear op BBC2. Vele zondagavonden hebben we ons ziek gelachen met de avonturen van Jeremy Clarkson, Richard ‘the hamster’ Hammond en James May. Hilarische stukjes televisie. We waren dan ook not amused toen we merkten dat we op belgacom TV geen BBC2 kunnen ontvangen! Gelukkig hebben we nog een tijdje ook een kabelaansluiting. En kunnen we nu op canvas ook naar Top Gear kijken. Ik ben vooral fan van de challenges. Waar de drie presentatoren iets gek moeten doen met een auto. (een toyota jeep proberen te vernielen, elk een amfibifievoertuig bouwen, een limo bouwen uit een gewone auto, enz.)

Vanavond komt de aflevering waarbij ze Afrika doorkruisen in oude auto’s. Om door een zoutwoestijn te rijden moeten ze hun auto’s zo licht mogelijk maken (lees deuren en zetels verwijderen), het stukje erna moeten ze door een wildpark (en toen leken deuren aan een auto plots een goed idee :-) ) Fantastisch. De chemie tussen de presentatoren werkt ook voortreffelijk. De hele tijd wordt er met elkaar gelachen en dat werkt aanstekelijk. Het enige spijtige aan top gear is hun totaal gebrek aan respect voor milieu en veiligheid. Het openbaar vervoer wordt continu bekritiseerd, enkel de krachtigste en duurste auto’s worden gepromoot, snelheidsbeperkingen worden overtreden… Maar dat neem ik er graag bij want het is prachtige televisie.

Hier kan je alvast naar het eerste deel kijken, de rest vind je op youtube op kan je vanavond om 21u15 op canvas zien. Zelf ga ik niet kijken want ik moet nog veel blokken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: