Fery Vanhemelryck’s blog

Leterme krijgt klappen

Posted by Fery Vanhemelryck op 8 juni 2008

Volgens een enquête van het laatste nieuws gaat Yves Leterme zwaar achteruit in de peilingen:

Een jaar na zijn monsterscore van 800.000 stemmen krijgt Yves Leterme zware klappen. Minder dan drie op de tien Vlamingen vinden hem nog geschikt om het land te leiden. Dat blijkt zaterdag uit een peiling van Het Laatste Nieuws bij duizend Vlamingen.

Zelfs de eigen achterban begint alsmaar sterker te twijfelen aan het kunnen van z’n kopman: een op de drie CD&V/N-VA-kiezers heeft geen vertrouwen meer in premier Leterme. Voor bijna zes op de tien Vlamingen mag Verhofstadt onmiddellijk weer zijn intrek nemen in de Wetstraat 16.

Barst
Het communautaire gekrakeel van het voorbije jaar heeft ook diepe wonden geslagen. Voor de allereerste keer wil een meerderheid van de Vlamingen dat België barst.

Als er op 15 juli geen communautair akkoord uit de bus komt, wil 58 procent nog deze herfst weer naar de stembus. En dan lijkt het erop dat CD&V/N-VA licht van zijn pluimen zal verliezen, al blijft het kartel onbedreigd de grootste formatie in Vlaanderen. Ook Vlaams Belang lijkt de neergang niet te kunnen stoppen. Voor Lijst Dedecker komt de kaap van 10 procent stilaan in zicht. Ook Open Vld en sp.a zouden lichte winst boeken.

Je kan hier ook het filmpje bekijken op de website van belga.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: