Fery Vanhemelryck’s blog

Frisbee tornooi Viva champion disc

Posted by Fery Vanhemelryck op 26 juni 2008

Het afgelopen weekend deden we met diabolic heaven mee aan een frisbeetornooi in Floreffe. Zaterdag verloren we 3 van de 4 wedstrijden, de vierde wonnen we van BAF. We hadden ook niet verwacht dat we het tornooi zouden winnen. We waren met veel jonge en/of onervaren spelers. We deden vooral mee voor het plezier. En we hebben ons goed geamuseerd. Na de 4 wedstrijden hadden we even tijd om te douchen en daarna gingen we eten in de abdij van floreffe. Het eten was redelijk lekker, de abijdbiertjes smaakten naar meer. Na het eten ging een deel van de groep naar de voetbal kijken. Ik vond dat niet zo interessant dus bleef ik buiten een pintje drinken. Rusland won van Nederland, mij interesseerde dat niet zo erg. Na de voetbal gingen we nog even ons dansje oefenen en ons verkleden voor de fuif. Iedereen van diabolic heaven was verkleed als personages uit de sixties.

Elk team moest een dj een set van een half uur laten spelen als DJ-contest. Anouk en sigi deden dat zeer goed (met de cd die Lize op voorhand had opgenomen). Het dansje met de hele ploeg lukte zeer goed. De andere ploegen waren er ook enthousiast over. We moesten het de dag erna zelfs nog eens doen :-) Uiteindelijk wonnen we de dj-contest samen met jetset uit Leuven. Onze dj’s mochten dus alle vier gratis terugkomen volgend jaar. Wij hebben besloten om die korting te verdelen onder alle deelnemers. We gingen redelijk vroeg naar huis omdat er veel junioren bij waren. We sliepen in een sporthal vlak langs de sportvelden waar we speelden. Er was een gratis bus van TEC die ons heen- en terug vervoerde dus moesten we niet voor bobs zorgen.

Ik had redelijk goed geslapen, tot een paar meter langs mij een zeer irritante gsm afging. De eigenaar bleef gewoon doorslapen, dat was minder leuk. Dus ben ik hem maar gaan uitzetten, even daarna ging een nieuw alarm af en dus ben ik hem maar gaan wakker maken.

Het ontbijt was lekker, maar er waren geen bordjes of bestek. Alles moest dus met de hand genomen worden, van boterhammen tot yoghurt en cornflakes. Het was wel lekker. Sommigen gebruikten hun frisbees als borden :-) Best wel een grappig zicht. Na het ontbijt hadden we een uurtje om ons klaar te maken voor de volgende wedstrijd. Ik moest nog eventjes een lichte kater verwerken van het abdijbier. Tegen de eerste wedstrijd was dat in orde. Op zondag wonnen we twee van de drie wedstrijden, de laatste zeer spannende wedstrijd eindigde in gelijkspel. De drie ploegen waar we zaterdag van verloren hadden werden uiteindelijk eerste, tweede en derde van het tornooi :-)

Wij wonnen uiteindelijk the spirit of the game. Hiervoor kregen we een mand met streekproducten en we moeten volgend jaar geen team fee van 100 euro betalen. Dit is vooral ook een hele eer in de frisbeewereld. Wij kregen dit waarschijnlijk omdat we veel jonge spelers en meisjes lieten meedoen, niet ruw speelden, altijd vriendelijk waren en na elke wedstrijd nog een extra spelletje speelden. Meestal was dat ‘fluffy bunny’, de bedoeling is dat je zoveel mogelijk spekjes in je mond neemt zonder te kauwen en dan fluffy bunny zegt.


The mooncatchers speelden de finale tegen de belgian juniors (de beste jonge spelers van de verschillende belgische clubs). De jeugd won de finale, maar het was spannend.

Na de finale en de prijsuitreiking vertrokken we naar huis. Moe maar voldaan. We hadden nog redelijk lang file in Luik maar we waren nog op een deftig uur thuis. Het was een zeer leuk weekend.

Alle deelnemers kregen ook een zeer cool/leuk T-shirt. Op de achterzijde stond in het groot ‘REFEREE”, met daaronder deze tekst:

A referee is a person who has authority to make decisions about play in many sports. Officials in various sports are known by a variety of tites, including: Referee, Umpire, Judge, linesman, timekeeper or touch judge. In ultimate, we call them players.

De mensen van Huyltimate hebben alles zeer goed georganiseerd. Merci!

Een paar foto’s kan je op facebook bekijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: