Fery Vanhemelryck’s blog

Verbod op kindersurprise afgelast

Posted by Fery Vanhemelryck op 8 augustus 2008

Het verbod op kindersurprise-eitjes gaat gelukkig niet door :-) De duitse kindjes kunnen nog naar hartelust smullen van heerlijke kindersurprises. Nu krijg ik er zelf ook zin in.

Een opstand van duizenden dreinende dreumesen die voor de Duitse Rijksdag demonstreren, is gisteren op het nippertje afgewend. De peuteropstand was een feit geweest als het Duits parlement zijn plan om de Kindersurprise te verbieden, had doorgezet.

Kindersurprise is een chocolade-ei met daarin een plastic kokertje, waarin een stuk speelgoed zit.

De liberale politica Miriam Gruss, zelf moeder van een kind, had gisteren aangekondigd dat het populaire chocolade-ei zou worden verboden, omdat het gevaarlijk zou zijn om speelgoed verborgen in chocolade aan te bieden.

Maar kort nadat de eerste alarmregels omtrent het wetsvoorstel op de telexen waren verschenen en commentaarschrijvers hun boze stukjes voor de kranten al voorbereidden, trok de commissie het dreigende verbod alweer in.

De Surprise-eieren zijn sinds 1974 in de handel en de inhoud ervan is ook bij volwassen verzamelaars al jarenlang een absolute hit. Op veilingsites wordt voor één figuurtje gemakkelijk tussen de 60 en 100 euro neergeteld.

Eerder dit jaar besloot de Europese Commissie al dat de verrassingseieren van nieuwe EU-regels gespaard blijven. Lolly’s waarin fluitjes zijn verstopt, zijn bijvoorbeeld wel bij wet verboden.

Een woordvoerster van fabrikant Ferrero zei tegen Die Welt dat ‘er absoluut geen bewijs is dat de combinatie van voeding en speelgoed voor extra gevaar zou zorgen’.

Jaarlijks komen er twintig nieuwe figuurtjes op de markt, plus een aantal bouwpakketten die kinderen zelf in elkaar moeten zetten.

De Kindersuprises komen voor een deel uit België. In Aarlen staat een van de belangrijkste fabrieken van de Ferrero-groep.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: