Fery Vanhemelryck’s blog

Fietszadel

Posted by Fery Vanhemelryck op 9 augustus 2008

Mijn fietszadel staat al twee dagen los. Ik heb nog niet de tijd en de tools gevonden om het te repareren. Maar het is zeer frustrerend. De voorkant klapt steeds naar voren. Als man is dat zeker geen lachertje. Ik vraag mij af waarom het mogelijk is dat een fietszadel omhoog kan klappen. Waarom is er niet alleen de stand “recht”. Wie fietst er nu op “schuin omhoog/omlaag”?

Misschien moet ik eens zo’n zadel aanschaffen:

Advertenties

2 Reacties to “Fietszadel”

 1. griieet said

  Gij zijt mooi gij!!!
  Ik zit vlijtig je thesis aan het nalezen (om je een beetje te helpen in deze drukke periode waar je altijd tijd te kort hebt) en dan zit je doodleuk een postje te typen over FIETSZADELS. :D

  Nu moet ik wel onmiddellijk melden, dat zadels bij coureurs (en mijn broer is dat toevallig) schuin staan :-) Dat is beter voor je houding (als je koerst uiteraard).

 2. griieet said

  Dameszadel beter voor penis
  Mannelijke fietsers hebben baat bij een dameszadel zonder ‘neus’. Dat voorkomt de klachten van gevoelloosheid in het kruis en verminderde erecties die het gevolg kunnen zijn van gewone zadels.Dat melden Amerikaanse wetenschappers in het tijdschrift The Journal of Sexual Medicine (7 augustus). Het is het eerste onderzoek naar zadels en klachten in de mannelijke genitale zone. Negentig politieagenten uit vijf grote steden in de Verenigde Staten die beroepshalve met gewone zadels fietsten, hebben voor het onderzoek zes maanden een rond dameszadel uitgetest. Ze werden vooraf en na afloop over hun ervaringen ondervraagd. Vooraf aan het onderzoek zei 27 procent van de dienders nooit last te hebben van gevoelloosheid in het kruis door het fietsen. Na zes maanden met het dameszadel was dat percentage opgelopen tot 82. Het dameszadel drukt minder in het kruis en dat verbetert de gevoeligheid van de penis. Ook bevordert het de erectie, zo rapporteerden de dienders. De onderzoekers konden dat laatste met nachtelijke metingen bij de proefpersonen niet bevestigen. Na afloop van het onderzoek is 97 procent van de politieagenten het dameszadel blijven gebruiken, melden de auteurs. Ze spreken zelf van een ‘landmark study’. “Verandering van zadel verandert de fysiologie.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: