Fery Vanhemelryck’s blog

Hemelrijk

Posted by Fery Vanhemelryck op 13 augustus 2008

Gisteren ben ik met Robin en Maarten iets gaan drinken in het Hemelrijk in Hasselt. Dat is een heel leuk cafe met een stuk of 600 verschillende bieren. Robin had het sublieme idee gekregen om ze alle 600 te proeven. Dat is uiteraard niet haalbaar, alleen al omdat we daar niet genoeg geld voor hadden :-) We hebben het rustig gehouden met elk vier biertjes. Ik koos ze vooral op de naam en een beetje op de smaakbeschrijving van de menukaart. De “Stille nacht” was redelijk lekker maar met 12° een beetje zwaar om te starten. Mijn “zwijntje” was ook redelijk goed en de lattrappe quadrupel mocht er ook wezen. Afsluiten deed ik met een overheerlijke kriek Ter Dolen. mmmm

In het begin zaten we op het terras te genieten van het redelijk mooie zomerweer, tot het weer een belgische zomer werd en we naar binnen moesten vluchten. Vreemd genoeg regende het ook binnen net op de plaats waar ik ging zitten :-)

We hebben binnen zitten babbelen tot 2u snachts en toen leek het ons een goed idee om naar huis te keren.

Advertenties

3 Reacties to “Hemelrijk”

 1. Jan Fabry said

  Jullie hebben geen notaboekje waarin je bijhoudt welke bieren je al gehad hebt? Zo kan je over tijd toch wel alles gehad hebben, lijkt me.

  Vier biertjes per avond, aan (bijvoorbeeld) vijftig avonden per jaar, dan zou je op drie jaar rond moeten zijn. Tenzij ze meer dan vier nieuwe bieren per week introduceren, dan moet je sneller gaan, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk.

  Voor mij een appelsapke!

 2. Neen, dat hebben we niet gedaan. We waren wel nog aan het nadenken over een systeem waarmee dit het eenvoudigste zou zijn. Het gemakkelijkste zou zijn om een menukaart te stelen maar dat hebben we als brave jongens niet gedaan. Volgens ons zou het een gat in de markt zijn als zij voor € 1 een extra lijst met alle bieren verkopen. Enerzijds als aandenken en anderszijds voor gekken die ze allemaal eens willen afgaan :-)

 3. serge said

  Why do your blogs concentrate on champagne and beer types? I would call it a correct priority of importance! As you might have guessed it is approaching xmas time and I go through my usual fits of guilt when writing cards remembering that I have been rather non-communicative throughout the year once again. Changed laptop and as per usual did not transfer email address’. Remembered you had a blog and it works! If you get a chance pls send me your email. From what I’ve gathered you’ve graduated now, big congrats. Just arrived back in Azerbaijan after having left here late July. Cheerio, Serge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: