Fery Vanhemelryck’s blog

Belgian Beach cup

Posted by Fery Vanhemelryck op 8 september 2008

Dit weekend heb ik in Zeebrugge meegedaan aan een frisbeetornooi. De eerste avond begon al heel leuk met spelletjes bij het licht van mijn gaslamp (die spijtig genoeg onderweg naar huis sneuvelde). We speelden ‘uitbeeld-pictionary’ en verzonnen om de beurt een stuk verhaal over het liefdesleven van Karl en Ben. Er zitten ongelofelijk creatieve mensen bij Diabolic Heaven en er werd ook lustig heen en weer geplaagd :-) Rond half drie zijn we gaan slapen want we moesten de dag erna nog intensief sporten.

’s Nachts had het wat geregend en de velden op het strand waren dus vochtig, hard en koud. Maar dat risico loop je altijd in België. Er waaide ook een stevig zeebriesje wat het frisbeëen niet eenvoudiger maakte.
De eerste wedstrijd tegen Gentle 3 was superleuk. De spelers van Gentle zijn superleuk, de spirit was super en wij hadden gewonnen.

Erna speelden we tegen Huy. Huy is een van de topploegen van België en met de tweede ploeg van Diabolic Heaven konden we dus nooit winnen. Voor de meesten van onze ploeg was het het eerste (beach)-tornooi en bijna iedereen speelde minder dan een jaar. Ons gebrek aan ervaring speelde ons parten en de volgende twee wedstrijden tegen Jetset en de wannabees verloren we ook. Het waren wel vier leuke wedstrijden en we hebben er veel door geleerd. Nadien was het tijd voor een uitgebreide barbecue en Sigi trakteerde omdat hij een Callahan had gescoord. Na het douchen en wat uit te rusten op de camping met een pintje/frisdrank en lekkere chips gingen we naar de fuif in de surfclub. Het was gezellig en de muziek was goed. Maar de meesten waren moe dus gingen we redelijk vroeg naar huis.

De volgende dag speelden we nog drie wedstrijden voor we moe naar huis gingen. Het regende gedurende de hele dag met tussenposen en dat zorgde dat de velden er nat en modderig bijlagen. Dat gaf het beachfrisbeëen nog net iets extra’s. Het was heel leuk om door de plassen te lopen, er in te springen en te duiken. Ook best fris maar als je constant beweegt merk je dat niet. De laatste wedstrijd was redelijk hopeloos. Het waaide zo hard dat noch wij noch onze tegenstander er in slaagden om tegen de wind in te scoren. Bij Ultimate wissel je na elk punt van kant, en aangezien zij met de wind mee startten wonnen ze daardoor de wedstrijd. Een beetje frustrerend maar geen probleem, bij frisbee draait het vooral om het plezier, niet om het winnen of verliezen. En ik heb mij behoorlijk geamuseerd.

Foto’s vind je op picasa of facebook.

Advertenties

Eén reactie to “Belgian Beach cup”

  1. Ruben said

    Hey Fery,
    Deelnemen is belangrijker dan winnen en je hebt er toch 1 gewonnen dus…
    Het ziet er een toffe bende uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: