Fery Vanhemelryck’s blog

Weekendje Zandvoort + Amsterdam

Posted by Fery Vanhemelryck op 3 november 2008

Het afgelopen weekend ben ik met Ellen en een paar vrienden naar Centerparcs in Zandvoort geweest. Het subtropisch zwembad was niet om over naar huis te schrijven, maar het gezelschap maakte veel goed.
Na een weekje werken reden Ellen en ik een kleine drie uur naar Zandvoort aan zee. De eerste avond begon al zeer leuk met het weerzien van oude vrienden en onverwachte gasten.
Nadien was het tijd voor een leuke quiz, die wij nipt verloren door slecht te scoren op de droodelronde.
Na een nachtelijke wandeling naar het strand was het stilletjes aan tijd om in bed te kruipen.

Zaterdag gingen we, na mijn lekkere pannenkoeken, naar het zwembad. Zoals eerder vermeld was er niet veel spectaculair, een korte glijbaan, een golfslagbadje, een babybad en een buitenzwembad. Het leukste zwembad was het 25 meterbad in een ander gebouw, daar hadden we een drijfmat gevonden waar we leuke spelletjes mee deden. Met zoveel mogelijk tegelijk rechtstaan enz. De drie dames deden dit zonder probleem, bij drie mannen begon de mat te zinken :-)

S’middags gingen we terug naar het huisje om croques monsieur te eten en nog wat lekkere pannenkoeken. Nadien gingen we wat in het park rondwandelen en de sportactiviteiten bekijken. We hebben daar wat getennist, gebowld en gepoold. Nog een meevaller van het weekendje. Doordat iemand die bij centerparcs werkte dit geregeld had kostte alles ons maar 20 € met eten in de bungalow bij.
Nadien was het tijd voor spaghetti en nadien nog wat leuke gezelschapsspelletjes. Tussendoor werden de talloze eendjes en meeuwen die aan de overkant van de straat zwommen gevoederd met restjes eten. Zeer leuke beestjes.

Zondag besloten we naar Amsterdam te gaan. Dat was op 20 minuutjes met de trein, en goedkoper dan een GoPass. Amsterdam is een mooie stad, met heel veel fietsers. Bij elk kruispunt moet je goed opletten dat je niet omver gereden wordt door een fiets. Dat is eens iets anders dan in België, waar je ook moet opletten maar dan voor auto’s. Ik zou graag in een stad wonen die zo fietsvriendelijk is als Amsterdam. In Hasselt doen ze veel moeite voor fietsers, maar het niveau van Amsterdam halen ze toch nog niet. S’ middags hadden we lekker gegeten bij een Argentijn waar we 5 grote stukken vlees kregen voor 15,5 €. Nadien wilden we naar de Heineken experience gaan, een brouwerij/museum. Spijtig genoeg ging dat pas op 3 november open en mocht je alleen binnen op uitnodiging. Een vriendelijk koppel bood aan om twee mensen mee binnen te nemen met hun uitnodiging. We lieten Kobe, de birthdayboy eerst binnen en probeerden nadien bij andere mensen mee te gaan (op advies van de buitenwipper :-) ) maar dit bleek niet zo’n succes dus vertrokken we maar weer. Daarna hadden we nog wat in de stad rondgekuierd en daarna was het stilletjes aan tijd om terug naar Zandvoort en Hasselt te vertrekken.

Foto’s volgen binnenkort.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: