Fery Vanhemelryck’s blog

Gratis ligstoelen in Hasseltse parken

Posted by Fery Vanhemelryck op 30 mei 2009

Gratis ligstoelen in Hasseltse parken

gratis ligstoelen in hasseltse parken 2

09:09 Zondag, tijdens de Dag van het Park, stelt de groendienst van de stad Hasselt voor het eerst 60 ligstoelen op in het stadspark aan het cultureel centrum. Die mogen door de bezoekers gratis gebruikt worden. Vanaf half juni zullen de ligstoelen ook beschikbaar zijn in het park Kapermolen.

“We hebben de mosterd gehaald in het Londense Hyde Park”, vertelt groenschepen Johan Vanmuysen. “Daar staan op het grasveld honderden stoelen waar de passanten tijdens de zomermaanden in neerploffen om er in alle rust een boek te lezen, gezellig te keuvelen of gewoon te genieten van de zon.”

“Dat is ook hier de bedoeling. We hebben in Hasselt een aantal mooie grote grasvelden in onze parken die eigenlijk veel te weinig benut worden. We hopen, door het gratis ter beschikking stellen van deze strandstoelen, dat de mensen meer gaan profiteren van onze parken.”

Kust

“In eerste instantie hebben we 60 stuks gekocht, dezelfde strandstoelen als degene die de verhuurbedrijven aan de kust gebruiken”, vertelt groeningenieur Geert Van de Kerkhof. “Ze zijn gemaakt uit zwaar beukenhout en hebben een katoenen bekleding in de kleuren van de stad: groen en wit. We stellen de stoelen elke ochtend op in clusters van vijf of zes waardoor we ze kunnen verankeren met een stalen kabel. ’s Avonds ruimen we ze weer netjes op.”

Park

“Als de strandstoelen even enthousiast gebruikt worden als in Londen, dan gaan we er heel snel te weinig hebben en zullen we snel een tweede bestelling plaatsen. We denken er ook aan om, misschien nog deze zomer, strandstoelen te plaatsen aan de vijver op het domein Kiewit.”

Oorspronkelijk zouden we de stoelen alleen tijdens de vakantiemaanden plaatsen, maar we denken dat heel wat studenten, zeker zij die op kot zitten, wat graag van deze nieuwe kansen zullen profiteren om buiten in de frisse lucht nieuwe energie op te doen en te studeren. Daarom plaatsen we de stoelen al vanaf half juni, als het mooi weer is.”

De ligstoelen zijn nu zondag voor het eerst te gebruiken tijdens de ‘Dag van het Park’ waarop alvast meer dan 420 mensen ’s morgens komen ontbijten in het stadspark. Tot 17 uur wemelt het daar van de activiteiten en kan je country dansen of luisteren naar optredens van muziekvereniging ‘Het Spoor’ en van Tom en Elke. Ook voor de kids is er, terwijl hun ouders de strandstoelen testen, ‘groene’ animatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: