Fery Vanhemelryck’s blog

Volledig geïnstalleerd – Diepvries

Posted by Fery Vanhemelryck op 11 november 2009

Ondertussen wonen we een goede drie maanden in ons appartementje (min twee weken vakantie en enkele frisbeetornooien). We zijn goed geïnstalleerd, we hebben alle comfort en luxe en kunnen gerust zo nog enkele jaren daar wonen. We hebben alleen nog geen diepvries gekocht. Het is vreemd hoe gemakkelijk je zonder diepvries kan leven, maar we gaan er binnenkort toch eentje kopen. Het moeilijke is dat je ofwel een goedkope diepvries hebt die veel verbruikt, ofwel een dure die zuinig is. We zullen uiteindelijk wel kiezen voor de milieuvriendelijke versie en winst op lange termijn. We moeten alleen nog zien welke we kiezen. Het belangrijkste dat ik mis uit de diepvries zijn ijsjes en ijsblokjes. Opwarmmaaltijden zijn niet echt aan ons besteed, groenten eten we vers of uit blik, vlees/vis kopen we een keer per week of de dag zelf. Wat zou jij heel erg missen uit de diepvries?

Advertenties

4 Reacties to “Volledig geïnstalleerd – Diepvries”

 1. Jan Fabry said

  Soep! Onze diepvries (tafelhoogte, de zuinigste die er was, want je telt je besparing over wat, twintig jaar?) zit meestal vol met soep, brood (vijf broden per week gemiddeld), en overschotjes van… soepgroenten! Katrien maakt meestal drie tot vier liter per keer, en daar hebben we dan nog lang plezier van.

  Een beetje ijs en wat pizza’s voor “noodgevallen”, dat ook wel ja. Ah, en als je er iets in steekt: altijd er opschrijven wat het is en sinds wanneer het er in zit, dat maakt het achteraf gemakkelijker om de echte ijsdozen van de spaghetti te onderscheiden.

 2. griieet said

  Diepvries-frietjes natuurlijk :) (of krokketjes of andere frituur-gerelateerde-vettige-maar-o-zo-lekkere dingen)

 3. @ Jan: Wij rekenen ook hem een 20-tal jaar te houden en daarom twijfelen we een beetje om een grotere te nemen. Voor als er kindjes zijn… Probleem is dat die veel meer verbruiken dan een kleine, maar per volume dan weer niet… Dus we zouden eigenlijk een grote moeten hebben die maar op half vermogen draait. Inderdaad een goed idee om op te schrijven wat er in zit. Het zou minder leuk zijn als je plots roomijs aan het ontdooien bent in de microgolf :-)

  @Griet: Wij doen niet mee aan frituur-gerelateerde-vettige-maar-o-zo-lekkere dingen. We hebben er bewust voor gekozen om geen frietketel te kopen. Geen stank, geen vet overal, en vooral minder neiging om ongezonde brol te eten :-)

 4. Jan Fabry said

  Da’s ook waar natuurlijk – bij ons was het ook omdat we anders geen tafelblad in de bergruimte konden zetten, nu gaat dat mooi boven de wasmachine, droogkast en diepvries. Als we over een paar jaar een grotere nodig hebben, kunnen we ze misschien wel doorgeven aan de volgende in de omgeving die er nood aan heeft. Alhoewel ik toch gezinnen ken die jarenlang zijn rondgekomen met een klein formaat. Over kinderen gesproken: dankzij mijn nonkel-schap weet ik nu ook dat je een diepvriezer nodig hebt om moedermelk te bewaren, zodat je langer borstvoeding kan gebruiken. Dat gaat in dezelfde zakjes waarmee je ijsblokjes maakt, dus wel opletten als je cocktails voor de vrienden maakt!

  Ik kom nu net van tafel, en we hebben kroketjes gegeten. We hebben een frietketel sinds vorige kerst, maar heel veel gebruiken we hem niet. Soms kan je er wel vegetarische dingen in maken die anders moeilijk te doen zijn (loempia’s bijvoorbeeld). Voor de geur doen we dat op het terras, ik heb er speciaal nog een stopcontact voor bijgezet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: