Fery Vanhemelryck’s blog

Uitslagen dag 1 BUIC

Posted by Fery Vanhemelryck op 3 december 2009

Zondag was het de eerste dag van de Belgische indoorcompetitie. De eerste wedstrijd moesten we spelen met maar 3 mannen (twee geblesseerden en eentje moest nog zwarte piet spelen). Gelukkig hebben we vier onvoorstelbaar goede vrouwen in onze ploeg. Bovendien was de eerste wedstrijd tegen Gentle 5, een ploeg met beginnende spelers. Althans dat dachten we… De kapitein kwam even voordien naar mij om te vragen of het goed was als zij speelden. Hun 5e ploeg was thuisgebleven door examens dus hadden ze een ervaren ploeg meegenomen. Uiteindelijk bleek dat niet zo’n onoverkomelijk probleem en versloegen we hen met 9-5.

Na de wedstrijd kwam ook Kristiaan binnen, nog half geschminkt, maar een extra speler voor de volgende wedstrijden was zeker welkom.
Onze tweede wedstrijd was tegen Gentle 4. Tegen hen hadden we het wat gemakkelijker, we wonnen met 11-4. Het was wel een superleuke wedstrijd, waar we ook wat meer risico’s durfden nemen.

Na Gentle 5 en 4 was Gentle 3 aan de beurt. We wisten dat het niet eenvoudig zou zijn. Ze hadden veel grote snelle spelers bij en slechts 1 meisje. Onze vrouwen zijn goed, ze behoren bij de top van België. Maar tegen een minder goede speler die sneller en groter is is het niet altijd eenvoudig. Ze maakten in het begin vrij snel te veel punten tegen onze vrouwen. We probeeerden nog terug te komen maar we zijn niet verder geraakt dan 6-11. Ze hadden verdiend gewonnen want ze waren beter en hadden meer ervaring. maar als zij meer vrouwen mee hadden, dan hadden onze vrouwen  de Ass van hun vrouwen gekickt ;-)

De laatste wedstrijd was tegen Frisbier. Een heel speciale ploeg. Het zijn allemaal grote sportieve mannen, maar niet echt frisbeërs . Ze kunnen allemaal snel lopen, springen en vangen. Maar ze kunnen nog niet allemaal goed gooien, en ze hebben niet echt een tactiek. Behalve dan zo snel mogelijk diep gooien en iemand er snel achteraan laten lopen. Door hun snelheid en lengte werkt dat zeer goed. Ze hadden al hun wedstrijden gewonnen, ook tegen Gentle 3 (die ons versloegen met 6-11) Op voorhand hadden we wat schrik. Ze waren stuk voor stuk minstens even groot als onze grootste speler. Wij hadden 4 vrouwen waarbij 2 kleintjes, dus het zou niet eenvoudig worden. Gelukkig hadden we hen op voorhand goed bestudeerd en hun aanval geanalyseerd. Het grootste gevaar waren hun verre passen. Die hebben we er vrij eenvoudig uit kunnen houden door een goed switch-systeem. Chris, Kristiaan of ik bleven altijd als achterste man, waarbij we veel verre passen konden onderscheppen. Ook Laura sprong prachtig tussen een verre pas en haar man, de schijf vakkundig weg-tikkend. Op onze aanval hadden zij niet echt een antwoord. We wisten dat we korte passen moesten geven en ver genoeg van onze verdediger blijven. Uiteindelijk werd het door hun superieure fysiek nog zwaar. Uiteindelijk wonnen we in de verlengingen met 8-7. Wij hadden 3 wedstrijden gewonnen, Frisbier had er 3 gewonnen en Gentle 3 had er 3 gewonnen. Jammer genoeg hadden wij door onze nederlaag tegen Gentle een te laag doelsaldo om te stijgen. Wij blijven dus volgende speeldag (20 december) in 5e divisie. Onze andere ploeg Diabolic Heaven 3 zal ons dan ook vergezellen.

Volgende afspraak: 13 december Dutch indoor championship @ Maarsene
Daarna : 20 december BUIC in de alverberg in Hasselt. Van 12u tot 17u. Supporters zijn weer welkom.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: