Fery Vanhemelryck’s blog

Levenslang leren: Stralingsdeskundige

Posted by Fery Vanhemelryck op 12 januari 2010

Vrijdag start ik de opleiding Stralingsdeskundige aan de XIOS Hogeschool Limburg en het Studiecentrum voor Kernenergie. Ik zal om de twee weken les hebben op vrijdag. 1 vrijdag in Diepenbeek aan de XIOS, de volgende keer in Mol in het SCK.

Het lijkt mij een zeer boeiende opleiding, vooral de praktische sessies op het SCK.
Het zal in het begin wel een beetje raar zijn om terug op de XIOS rond te lopen. Maar ook leuk om oude bekende terug te zien. Ik zal terug examens moeten afleggen, in juni en december 2010. Hopelijk heb ik in 2011 een zomer zonder examens :-)

Info over de opleiding: http://www.xios.be/portal/alias__Rainbow/lang__nl-BE/tabID__3676/DesktopDefault.aspx 

Het Nucleair Technologisch Centrum NuTeC van de XIOS Hogeschool Limburg en het Studiecentrum voor Kernenergie SCK•CEN organiseren in 2010 voor de achtste maal een opleiding Stralingsdeskundige

De opleiding verruimt de wetenschappelijke en technologische basiskennis van de radiologische en nucleaire technieken, met speciale aandacht voor de stralingsbescherming.

De opleiding richt zich op hen die professioneel actief zijn in de nucleaire sector, in de radiologische sector (met inbegrip van de medisch-nucleaire sector) en in de niet-nucleaire industrie, en op allen die in hun beroepspraktijk geconfronteerd worden met ioniserende straling.

Door de wetenschappelijke grondslag en met de praktijkgerichte sessies biedt deze opleiding zowel een academische als een professionele vorming, zowel theoretisch als praktisch.

De opleiding is in overeenstemming met de vereisten van het KB van 20 juli 2001 voor de deskundige bevoegd in de fysische controle (art. 73.2).

Ook voor hen die niet geïnteresseerd zijn in een erkenning als deskundige in de fysische controle (bijvoorbeeld als medewerker in een nucleaire of radiologische dienst) biedt deze opleiding een interessante introductie tot de nucleaire en de radiologische technologie.

De opleiding wordt gegeven in 20 lesdagen van 6 uur gespreid over het ganse jaar, en zal starten op 15 januari 2010.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: