Fery Vanhemelryck’s blog

Buoc weekend 1

Posted by Fery Vanhemelryck op 22 maart 2010

Afgelopen weekend speelden we de eerste wedstrijden van het Belgian Ultimate (frisbee) outdoor championship in Gent op de Blaarmeersen.
Op zaterdag moesten we veel te vroeg in Hasselt vertrekken aangezien onze eerste wedstrijd al om 9u begon.

Nog niet helemaal wakker kwamen we met 13 spelers van Diabolic Heaven aan in Gent. Rap omkleden en beginnen opwarmen voor onze eerste wedstrijd tegen Mooncatchers 2 (Brussel)

Nog niet helemaal wakker, niet goed op elkaar ingespeeld en nog niet goed gewend aan de afmetingen van een outdoor veld wonnen we in de verlengingen met 14-13.

We speelden met mensen uit ploegen 1,2 en 3 door elkaar. Niet iedereen kende dus de capaciteiten en beperkingen van alle andere spelers. Maar het was wel een zeer leuke groep.

Na een half uur te bekomen van de eerste wedstrijd, die een goede 90 minuten duurde, was het tijd voor de tweede wedstrijd.
Deze wedstrijd was tegen ULB, een studentenploeg van de Université libre de Bruxelles. Door ons numerieke overwicht en meer ervaren spelers wonnen we deze wedstrijd al iets vlotter dan de eerste.

De derde en laatste wedstrijd van zaterdag was tegen Freespect, de ploeg van Mechelen. De wind was komen opsteken waardoor het moeilijker werd om verre passen te geven. Freespect probeerde ons onder druk te zetten door over te gaan van man-op-man-verdediging naar zone verdediging. Onze handlers zetten hun beste beentje voor en geraakten vaak door de zone-defense uit. We hadden hier dan ook zeer vaak op getraind na enkele nederlagen in het verleden. Soms moesten we een stuk of 50 passen geven voor we aan de eindzone geraakten, maar uiteindelijk kwamen we er wel.

We hadden alle wedstrijden op zaterdag gewonnen, we hadden zo dus een plaatsje in de halve finale verdient, de sfeer was goed.
Tijd om te douchen, te genieten van een pintje en de bungalows in te richten. Rond 19h gingen we richting roeiclub voor een stevige maaltijd. Frieten met Stovers.

Na het eten en enkele consumpties ginder keerden we terug naar onze bungalows. Met 13 man in onze ‘trekkershut’, ontworpen voor 4, was het best gezellig.

Door de goede sfeer en/of het gebrek aan zuurstof werd er heel wat afgelachen. Mopjes over dikke mussen werden afgewisseld met nieuwe begrippen, dubbelzinnige opmerkingen en versprekingen als: “De Eethoorn” en “Hier kan ik niet op leunen, dat is Kervel”

Dankzij ons goede resultaat konden we uitslapen op zondag. Onze eerste wedstrijd was pas om 13u. Jammer genoeg moesten we al om 10u uit ons bed om de bungalows te kuisen. Na een stevig ontbijt: Kebap-brood met choco, ontbijtgranen uit plastic bekertjes… hadden we nog ruim de tijd om op te warmen. En twee nieuwe spelers te verwelkomen die ons kwamen versterken voor de halve finale. De halve finale speelden we tegen pixel, een ploeg uit Ixelles(Elsene).

Doordat we goed op elkaar ingespeeld waren en twee verse spelers hadden ging ook deze wedstrijd goed. Na een gelijkopgaande eerste helft versloegen we hen met 15-10.

Op naar de finale dus! Die was pas om 17u, tijd genoeg om wat rond te slenteren en een lekker middagmaal te versieren.

Na een heerlijke croque Bolognaise waren we er volledig klaar voor. Na het goede nieuws te melden aan het thuisfront kwam er nog een overenergieke speler af uit Limburg.
Ruim op tijd voor de finale en boordevol energie verwelkomden we Ben.

De finale was tegen Gentle 2. Een ploeg met zeer ervaren spelers, en net zoals ons, enkele zeer goede vrouwen.

Tegen alle verwachtingen in was dit een nogal ongelijke wedstrijd. Lag het aan onze 3 verse spelers, waren de Gentenaren te zwaar uitgeweest of wilden ze misschien liever niet stijgen naar eerste divisie? Het leek alsof elke volgende wedstrijd ons beter afging. De finale wonnen we met 15-3 of 15-4.

Zo werd het een prachtig maar vermoeiend weekend. 17 en 18 april spelen we in eerste divisie!

Advertenties

Eén reactie to “Buoc weekend 1”

  1. […] Buoc weekend 1 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: