Fery Vanhemelryck’s blog

Humo’s Crisisvragen

Posted by Fery Vanhemelryck op 6 mei 2010

In de Humo van deze week staan  een aantal crisisvragen. Gelijkaardig aan de eindejaarsvragen.
Ze zijn ingevuld door politici,  journalisten en een paar verloren gelopen BV’s. Zoals gewoonlijk komen er veel te weinig ingenieurs/wetenschappers/bedrijfsleiders aan het woord. En mogen teveel politici hun mening over hun eigen en collega’s verkondigen. Dus over het algemeen lees je daar dan in dat het de schuld is van de anderen en dat ze gewoon nog eens moeten proberen. En stemmen op de goei. Maar af en toe zat er toch een zinnig antwoord tussen.

De beste antwoorden kwamen van de (mij onbekende) Jeroen Olyslaegers (auteur) en Walter Van Steenbrugge (advocaat):

Wie zal volgens u de vervroegde verkiezingen winnen? Waarom? En wie zal ze verliezen? Waarom? Wie of wat kan België uit de crisis loodsen? Aan wie of wat hebt u zich de voorbije dagen het meest geërgerd? (De media? Bepaalde politici of partijen? De koning? Sommige deskundigen? …) Wat is het grootste gevaar van de huidige politieke crisis? Wat raadt u onze leiders aan? Denkt u dat België over 10 jaar nog zal bestaan? En: wat vindt u daarvan?
Jeroen Olyslaegers (auteur)
a) ik hoop dat ze allemaal precies evenveel halen, want deze verkiezingen zijn een blamage voor het democratisch bestel.

b) zie hierboven

c)ik hoop dat er voor het eerst in 40 jaar ’s een politicus denkt aan de wereld waarin mijn kleinkinderen moeten leven

Het totale gebrek aan respect voor de langetermijnvisie Dat onze politici zich geen zorgen meer maken over de soundbite van morgen, maar die van vandaag. En dat hun attention span dus nog korter wordt. België interesseert met niet, Vlaanderen ook niet. Maar ik hoop dat ik over tien jaar in een land leef dat voor zijn burgers zorgt, en niet voor het systeem en de politici!
Walter Van Steenbrugge (advocaat) a) en b) het worden allemaal verliezers

c) het land moet gerund worden als een gezond en performant bedrijf. Nu wordt er vrijwel niets gerealiseerd: een schitterende broeikas voor afbraakpolitiek, extremisten en onelinerfanaten

Aan het jarenlange gekissebis van de meeste politici. Het moet fortuinen gekost hebben, en ze hadden die tijd kunnen gebruiken om teksten te schrijven en beleidsbeslissingen te nemen Dat extremisme de boel gaat overnemen: een gesel voor vrijheid, creativiteit en solidariteit Dat is de laatste van mijn zorgen, er zijn wel andere prioriteiten.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: