Fery Vanhemelryck’s blog

Hargen Beach Ultimate Frisbee tornooi

Posted by Fery Vanhemelryck op 20 juli 2010

Op 10 en 11 juli speelden we een frisbeetornooi op het mooie zandstrand van Hargen in het Noorden van Nederland.

(Voor de mensen die liever prentjes hebben dan een lang verslag: foto’s vind je hier)

Onze club was vertegenwoordigd door 2 ploegen:  Diabolic Heaven en Diabolic Sea Stars.
Ook Ellen, mijn zusje Gwendolyn en Greet kwamen mee om te supporteren.

Bij Diabolic Heaven speelden al de beste spelers. Ik had de leuke taak om kapitein te zijn van het “zootje ongeregeld”, Diabolic Sea Stars.
Een week voor vertrek naar het tornooi hadden we niet genoeg mensen om 2 ploegen te bevolken. Dus werden er snel extra spelers gezocht, Kevin mijn baskettende schoonbroer mocht mee. Bart, één van de studenten die op dinsdag kwam trainen met Studentensport Limburg. Dan hadden we nog 2 jonge spelers bij die sinds 4 juli speelden: Toon en Sander.
Daarbovenop kwamen nog 4 spelers van de club Frisbier waar we heel veel aan hebben gehad.
En tenslotte: Maarten, Stijn, Wim, Thibaut en ikzelf van Diabolic Heaven.

Dertien mensen met weinig ervaring, waarvan de meesten nooit samen hadden gespeeld, 4 mensen nog nooit een tornooi hadden gespeeld, de helft nog nooit op zand had gespeeld…

Het duurde even voor we op elkaar ingespeeld raakten. Tijdens de tweede wedstrijd raadde Sigi,onze coach, mij aan om de rollen anders te verdelen. Twee vaste goede handlers, en ik in het midden als spelverdeler om het spel open te trekken. Dat werkte, de derde wedstrijd ging al veel beter. We speelden tegen de eerste ploeg van Helchteren. Een derby op verplaatsing dus.
Na 4-4 gelijk te staan verloren met 4-5. Geen ramp als je onze ploegsamenstelling kende.

Tijdens de vierde wedstrijd speelden we nog beter alhoewel we die grandioos verloren, maar het was dan ook tegen de ploeg die uiteindelijk tweede zou worden.

Voor wedstrijd 5 en 6 waren we eindelijk volledig op elkaar ingespeeld. Toon en Sander, de jongens die nog maar 6 dagen speelden op dat moment, bleken de revelaties van de ploeg. Goed vrijlopen, mooie pasjes, goed in defence, snel! Wij minder getalenteerde mensen keken ernaar, en we waren jaloers!

Met 4 nederlagen, een immense vooruitgang als ploeg en 2 gewonnen wedstrijden keerden we tevreden terug naar de camping. 

Onze eerste ploeg had er 5 gewonnen en eentje gelijkgespeeld. Stijn Spaas bleek een ongelofelijk grote vooruitgang gemaakt te hebben op één jaar tijd. 

Op de terugweg naar de camping waren we nog even gestopt om wat proviand (chips, water en hollands bier) in te slaan. Ik had zin in een ijsje en ontdekte dat een doos chocoladefrisco’s goedkoper was dan één ijsje (when in Holland…). Later zag ik op de doos dat er geen chocolade rond het ijs zat maar “cacao-fantastie”.  

Na een deugdoende (ijskoude) douche en een “Hollandse barbecue” (pastasalade enkel voor vegetariërs, één partje meloen, één klein schijfje watermeloen, en een bak groenten die te snel op was) genoten we van een fris pintje bij de tenten.

De junioren bleven de tent bewaken, en wij gingen met de oudere spelers in de mooie duinen genieten van de zonsondergang.
Toen het lichtjes begon te regenen keerden we langzaamaan terug naar de camping.  Daar aangekomen begon het telkens heviger te regenen, tot er een fixe storm losbarstte. Gelukkig stond er een grote tent (voor de barbecue) waarvan wij gebruik maakten om te schuilen. De party-tenten waren immers niet waterdicht. Ik haalde mijn gaslamp boven om heel de tent te verlichten. Dat blijft trouwens een prachtige uitvinding.  

Het regenen werd feller en feller, met regelmatig een bliksem die niet al te veraf insloeg. (Inside information: Het was inderdaad delen door drie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bliksem#Afstand_tot_de_bliksem ) 

Plots riep er iemand: de partytenten waaien weg!

Wij naar buiten, partytenten tegenhouden, doek losmaken opplooien. Maar het kwaad was al geschiedt. Beide partytenten waren geplooid, eentje had een scheur gemaakt in het tentje van Wim. De andere had mijn voortent platgelegd. Gelukkig zonder schade aan de tent, maar de voortent was wel doorweekt

 Iedereen van de club heeft vrij droog kunnen slapen.

Op zondag stonden er voor ons nog 3 wedstrijden op het programma. Na één gewonnen en één verloren wedstrijd stond er nog een soortement finale op het programma.
Die speelden we tegen een ploeg waar we zaterdag van hadden gewonnen. We hadden er goede hoop op, wij waren als ploeg enorm gegroeid. Ondanks dat het voor plaatsen 7&8 van de 14 was wilden we toch graag winnen. Na het tijdsignaal was de score 6-7 voor onze tegenstander. Als zij scoorden was het gedaan, als wij scoorden moesten we doorspelen tot een ploeg 9 had. Na enkele turnovers slaagden we er in om de gelijkmaker te scoren. 7-7, hun aanval. Enkele turnovers waarna wij scoorden. 8-7 voor ons, maar zij mochten terug aanvallen. Ze wisten vrij vlot dat punt te scoren en het stond weer gelijk 8-8. Wij mochten beginnen met onze aanval, dus we waren in het voordeel. We konden weer de schijf niet bijhouden, onze tegenstanders ook niet, en na enkele turnovers was iedereen bekaf en scoorden zij met een snelle “rebound”. We hadden verloren, maar wat een spannende finale was dat! Twee ploegen die duidelijk aan elkaar gewaagd waren. Iedereen op het veld had alles gegeven. Ik was doodop, als kapitein had ik te weinig mijn schip verlaten, maar ik ben supertrots op mijn ploeg.

Van Hargen 2010

Diabolic Sea Stars, jullie hebben dat goed gedaan.

 Na onze laatste wedstrijd en even uitgeblazen te hebben, was het tijd voor de finale van onze eerste ploeg. Zij speelden tegen UFO voor de eerste plaats.
Mijn excuses voor UFO en onze eerste ploeg, maar het was een oersaaie finale. Diabolic Heaven walste over UFO. Het niveauverschil tussen beide ploegen was veel te groot. Na een epische finale van de Diabolic Sea Stars was een finale met 7? punten verschil wat saai. Pas op, Diabolic Heaven maakte zeer mooie puntjes. Joren vloog over het veld, Stijn Spaas bewees dat hij zijn plaats in de eerste ploeg verdient. Ze hadden een aantal prachtige diving D’s, vooral Joren leek plots uit het niets te verschijnen en de schijf te onderscheppen.

 We speelden nog enkele puntjes met gemengde ploegen van Diabolic Heaven en Diabolic Sea Stars, tot de organisatie het veld begon op te ruimen en zei dat we naar de prijsuitreiking moesten komen. Tot mijn grote verbazing werd de Spirit of the game-award uitgereikt aan Diabolic Sea Stars! Wat mij natuurlijk nog meer trots maakte op onze Sea Stars.

Dit was de tweede keer dat ik kapitein was op een beachtornooi (na BBC 09) en ook de tweede keer dat mijn ploeg de spirit won!

We keerden tevreden terug naar huis met de gedachte dat we de twee belangrijkste prijzen van de Nederlanders hadden gewonnen.

 

Van Hargen 2010

En later op de avond verloren onze noorderburen ook nog eens de finale van het WK voetbal…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: