Fery Vanhemelryck’s blog

Over mij

Mijn naam is Fery Vanhemelryck. Ik ben geboren te Leuven op 2 februari 1985.Ik heb een broer (Imre) die drie jaar ouder is en een zus (Gwendolyn) die twee jaar jonger is. Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik in het vijfde studiejaar zat. Ik heb mijn hele leven in Hasselt gewoond waar ik ook naar school ging. Van het eerste lenteklasje tot en met het zesde middelbaar zat ik op het koninklijk Lyceum Hasselt. Ik ben afgestudeerd in de richting wetenschappen wiskunde (8u wiskunde). In het laatste jaar van mijn middelbaar begon mijn relatie met Ellen Konings. We zijn een gelukkig koppel sinds 25 februari 2003.

Na mijn middelbaar ben ik aan de XIOS Hogeschool Limburg begonnen aan de opleiding industrieel ingenieur. Ik liet me ook dopen bij studentenvereniging A.S.G. en heb me sindsdien zeer goed geamuseerd in het studentenleven. Vanaf mijn eerste jaar was ik ook actief in het xios roeiteam voor de Hasselt studentenregatta. In mijn tweede jaar ging ik in het praesidium van mijn studentenvereniging. Ik was verantwoordelijk voor de informatieverspreiding en culturele activiteiten. Verder stelde ik mij kandidaat voor de studentenraad en werd onmiddellijk verkozen tot voorzitter van de overkoepelende studentenraad. Het was een moeizame start maar uiteindelijk hebben we wel een goedwerkende studentenvertegenwoordiging kunnen uitbouwen aan de XIOS.

In mijn derde jaar koos ik als afstudeerrichting nucleaire technologie. Ik werd sportverantwoordelijke bij A.S.G. en werd door de studenten verkozen in de raad van bestuur van de XIOS en in de departementsraad van het departement IWT. Bovendien werd ik herkozen als voorzitter van de overkoepelende studentenraad en werd ik voorzitter van de departementale studentenraad.Verder werd ik actief binnen VVS, de Vlaamse vereniging van Studenten, als vertegenwoordiger van de XIOS-studenten. Vaak was ik de enige Limburgse student dus probeerde ik ook zo goed mogelijk de rechten van de UHasselt, PHL en KHLim-studenten te verdedigen. Ik werd ook lid van de selectiepanel van de visitatiecommissie, samen met enkele andere studenten moesten we een honderdtal studenten interviewen die later de opleidingen zouden visiteren en beoordelen. Verder richtte ik het studentenblad XIOSMagazine op. In dat jaar leerde ik ontzettend veel. Over het hoger onderwijs, studentenparticipatie, journalistiek, HR-management, het studentenleven en nog veel meer.

Door al mijn taken had ik het studeren verkeerd ingeschat en ik moest wat vakken opnieuw doen. Door de BachelorMaster-hervormingen kwamen er een aantal nieuwe vakken bij die eerder niet bestonden, maar best wel interessant waren. Het jaar nadien besloot ik het wat rustiger aan te doen en ging ik (ondanks veel gezaag van vrienden) niet meer in het praesidium. Wel richtte ik de associatiestudentenraad Limburg op en werd de eerste voorzitter. Door VVS werd ik verkozen in de Raad Hoger Onderwijs van de Vlor waar ik nog meer leerde over het hoger onderwijs.

In mijn laatste jaar wist men mij te overtuigen om terug een functie op te nemen binnen het studentenleven. Ik werd verkozen tot Quaestor van het LOSO, het Limburgs Overkoepelend Studentenorgaan. Hier leerde ik veel mensen kennen van andere verenigingen en heb ik verschillende activiteiten zoals de student Take off en het zangfeest grotendeels op mij genomen. Ik deed mijn stage en eindwerk op het studiecentrum voor kernenergie. Hier ontwikkelde ik een ontsluitings- en analysemethode voor grafiet.

Ik ben een wetenschapper en geloof niet in het bestaan van eender welk opperwezen of mirakels. Ik ben atheïst. Verder geloof ik sterk in de goedheid van mensen en de democratie. Door mijn liefde voor de democratie ben ik ook een tegenstander van de monarchie. Dat valt voor mij niet te rijmen met een democratie. Ik geef veel om het milieu en doe ook mijn best om het niet onnodig te belasten en om anderen te leren hoe ze het milieu kunnen verbeteren.

Sinds 2007 ben ik begonnen met Ultimate frisbee bij diabolic heaven, een zeer leuke sport. Verder fiets ik veel en ben ik onlangs weer begonnen met skaten. Ik heb jarenlang gefitnesst maar daarmee ben ik eind 2007 gestopt omdat het te duur werd. Met joggen ben ik gestopt om mijn knieën te sparen.

Als je nog vragen hebt mag je mij altijd contacteren via mijn blog/mail/facebook.

Advertenties

Eén reactie to “Over mij”

  1. claes gwen said

    stuur me nog is een mailtje ivm de orbiskas :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: